Polityka prywatności
Panel Logowania
Zapomniałeś hasła? Zarejestruj się

Polityka prywatności

Zasady ogólne

Korzystając w jakikolwiek sposób z niniejszego serwisu akceptujesz Regulamin w nim obowiązujący, którego integralną częścią jest dokument 'Polityka prywatności'. Tym samym podając dane osobowe wyrażasz zgodę na ich gromadzenie i przetwarzanie zgodnie z art. 23 Ustawy o ochronie danych osobowych.

Zastrzegamy sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce prywatności. Każdą osobę korzystającą w jakikolwiek sposób z materiałów na stronie obowiązuje aktualna Polityka prywatności.

Jakiekolwiek wprowadzane zmiany nie wpływają na podstawową zasadę wynikającą z art. 32 Ustawy o ochronie danych osobowych:

  • Zawsze masz prawo do wglądu, edycji oraz usunięcia swoich danych osobowych.

Jeśli nie zgadzasz się z naszą Polityką prywatności, prosimy nie odwiedzaj tej strony, nie rejestruj się w naszym systemie i nie udostępniaj nam żadnych danych dotyczących Twojej osoby.

Użytkownik korzystając z serwisu i podając dane osobowe w sekcjach/polach publicznie prezentowanych wyraża zgodę na podawanie ich do publicznej wiadomości.

Oświadczenie dotyczące ochrony prywatności w naszych serwisach stanowi świadectwo dostrzegania problemów ochrony prywatności w internecie. Poniższe akapity zawierają zasady zbierania i rozpowszechniania informacji o użytkownikach, obowiązujące w naszych serwisach internetowych.

Jakie informacje o użytkownikach gromadzimy i w jaki sposób je wykorzystujemy?

Przeglądanie ofert zawartych w naszych serwisach nie wymaga podawania jakichkolwiek informacji. W takiej sytuacji system gromadzi jedynie podstawowe dane o użytkowniku, takie jak numer IP, typ przeglądarki itp. Dane te służą tylko i wyłącznie do generowania raportów statystycznych.

Korzystanie z serwisów w rozszerzonym zakresie wymaga założenia konta użytkownika poprzez rejestrację w serwisie. Proces rejestracji wymaga od użytkownika podania podstawowych danych teleadresowych, niezbędnych dla poprawnej identyfikacji użytkownika oraz zapewniających administratorom kontakt z danym użytkownikiem. Na podany podczas rejestracji adres e-mail przesyłane mogą być wiadomości informacyjne z serwisu.

Aktywacja każdej z dodatkowych usług/opcji wymagać będzie podania odpowiedniego zestawu informacji/danych niezbędnych dla jej poprawnej realizacji lub prezentacji. Użytkownik przed dodaniem/aktywowaniem poszczególnych opcji informowany jest o wymagalności wypełnienia poszczególnych pól formularza.

Adresy IP, logi systemowe

Adresy IP użytkowników wykorzystujemy w diagnozowaniu problemów związanych z pracą naszych serwerów, analizą naruszeń bezpieczeństwa oraz w zarządzaniu naszymi stronami WWW. Adres IP jest wykorzystywany do identyfikacji i gromadzenia danych demograficznych od osób odwiedzających witrynę (np. informacje o regionie, z którego nastąpiło połączenie).

Na podstawie uzyskanych informacji w szczególnych przypadkach sporządzane są zbiorcze, ogólne zestawienia statystyczne, ujawniane osobom trzecim. Obejmują one zwykle informacje o oglądalności serwisu, średnim czasie wizyty. Zestawienia te nie zawierają jednak żadnych danych pozwalających na identyfikację pojedynczych użytkowników serwisu.

Cookies

Nasze serwisy sporadycznie wykorzystują tzw. "cookies", czyli niewielkie pliki z informacjami zapisywanymi na Twoim dysku twardym. Używamy cookies do zapamiętywania informacji o użytkowniku, tworzenia spersonalizowanych treści oraz obsługi logowania. Za pomocą plików cookies nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe a zawartość plików cookies nie pozwala na identyfikację użytkownika.

W jaki sposób wykorzystujemy otrzymane informacje?

Serwisy nasze do zbierania danych wykorzystują między innymi formularze rejestracji, formularze danych osobowych oraz formularze opisu usług/opcji dodatkowych.

Zebrane dane osobowe wykorzystujemy głównie do zapewnienia prawidłowego oraz zgodnego z przeznaczeniem działania serwisu Szkolimy24.pl.

Wszelkie dane osobowe innych użytkowników serwisu udostępnione publicznie na zasadach obowiązującego regulaminu i zgodnie z przeznaczeniem serwisu nie mogą być wykorzystywane w sposób nienależyty, w szczególności nie możesz wykorzystywać adresu e-mail innego użytkownika do wysyłania mu spamu, oferty swojej lub osób trzecich oraz innych treści niezwiązanych z zapytaniami o  usługi danego użytkownika.

Niezapowiedziane wiadomości

Zastrzegamy sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe uzyskaliśmy dzięki działalności naszych stron po uprzednim zaakceptowaniu Regulaminu i Polityki prywatności przez te osoby. Pod tym określeniem rozumiemy informacje odnoszące się bezpośrednio do naszych działalności (np. nowości, wewnętrzne promocje, oferty specjalne) oraz listy nie komercyjne (np. życzenia).

Dane gromadzone przez zewnętrzne firmy reklamowe oraz dostarczające usługi generowania statystyk odwiedzalności

W celu wyświetlania reklam oraz generowania statystyk w trakcie Twojej wizyty w naszej witrynie korzystamy z usług zewnętrznych firm reklamowych oraz firm udostępniających usługi statystyk. Firmy te mogą wykorzystywać informacje (z wyłączeniem imienia i nazwiska, adresu, adresu e-mail i numeru telefonu) związane z Twoimi wizytami w tej oraz innych witrynach do wyświetlania reklam towarów i usług, które mogą Cię zainteresować oraz do generowania statystyk korzystania z serwisu.

Prywatność hasła

Każdy użytkownik powinien z należytą starannością chronić dostęp do swojego hasła i nie powinien w żadnym wypadku udostępniać swojego hasła osobom trzecim. Za wszelkie działania użytkownika lub osób trzecich na rzecz jego konta odpowiada on sam. Szkolimy24.pl nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone Użytkownikowi przy użyciu jego hasła dostępu. W przypadku podejrzenia o kradzież hasła należy niezwłocznie je zmienić korzystając z odpowiedniej opcji w Panelu użytkownika.  

Rezygnacja z naszych usług

Rezygnacji z naszych usług można dokonać poprzez usunięcie konta z serwisu. Chęć rezygnacji/usunięcia konta należy zgłosić nam poprzez wysłanie wiadomości z formularza kontaktowego lub poprzez wysłanie informacji na adres bok@Szkolimy24.pl.

Kontakt

Wszyscy, którzy mają pytania dotyczące niniejszej deklaracji ochrony prywatności oraz praktyk stosowanych na naszych stronach proszone są o wysłanie uwag za pomocą formularza kontaktowego.

Szkolenia w miastach:

ikona mapa szkoleńMapa Szkoleń ikona kontaktKontakt z nami

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację
Regulaminu oraz Polityki prywatności.

© 2010 Szkolimy24.pl Wszelkie prawa zastrzeżone.